Gå til innhold

Kontakt

Kræsjbang:

Ta gjerne kontakt med meg og legge meg til via disse kanaler:

Twitter – for de korte tanker
Facebook – for de mellomlange tanker


LinkedIn: Dersom vi har business-to-do og har møtt hverandre

Vil du abonnere på denne bloggen slik at du blir varslet om når det kommer nye innlegg herfra, kan du gjøre ett av to:

1. Trykke på  den oransje RSS-knappen der det står «trykk og bli oppdatert»

eller

2.Legge igjen e-postadressen din der det står  «Få innlegg som e-post»

Om du vil kopiere eller publisere noe av det jeg skriver her inne, må du ta kontakt med meg først. Lov om opphavsrett osv gjelder selvsagt.

Jeg antar det blir interessant å høre fra deg!

 

EDIT: DENNE BLOGGEN ER IKKE LENGER I BRUK!

JEG HAR FLYTTET OVER HIT: http://mariasmetode.no/blogg/

KOMMENTARFELTET STENGES I DENNE BLOGGEN – VELKOMMEN TIL DEN NYE!

20 kommentarer leave one →
 1. mars 14, 2011 22:02

  kan dere fortelle meg på forståelig norsk hva Kvante er ,og hvor er det nærmeste behandler fta bodø

  • mars 14, 2011 23:01

   Nei, det kan jeg dessverre ikke. Forsøk å google så ser du hva som dukker opp.

  • MissButterfly permalink
   mai 4, 2011 10:18

   hei kirsten,

   regner med at du mener det på norsk kalles kvantemedisin. lykke til 🙂

 2. mars 16, 2011 14:07

  Hei! 🙂 Det var veldig hyggelig å hilse på deg igår! Setter stor pris på det jeg har lest av bloggen din! Kanskje vi chattes og kanskje vi plutselig sees i virkeligheten igjen 🙂 Hilsen Siw aka Siwadiwa!

 3. Sissel permalink
  mars 19, 2011 21:34

  Hei Maria. Har du sett nærmere på proteinintoleranse, og Karl Reichelts forskning? Jeg hadde leaky gut syndrom før, men har funnet min vei tilbake via kosthold. Jeg tror på en sammenheng mellom tarmsystemets balanse og følgetilstander av denne i kroppen – og ME, selv om psykiske faktorer uten tvil også kan spille en rolle. Mvh Sissel

  • mars 20, 2011 00:27

   Kjenner godt til Reichelt og hans opioide peptider (gluten og kasien), ja 🙂
   Kosthold er essensielt, også for ME-pasienter, ser det ut til. Mange blir langt bedre, men dessverre ikke friske, av å endre kostholdet.

 4. Også kronisk syk permalink
  april 18, 2011 11:27

  Heisann.
  Har du i bloggen din beskrevet hvordan disse erfaringene du har med å være langtidssyk er til nytte for deg i arbeidet som lege?.
  Har du også skrevet om problematiske aspekter i forhold til å ha egen erfaringer ?. Er bare litt nysgjerrig og reflekterer endel rundt dette selv for tiden så tenkte jeg ville spørre deg ; )

  • mai 9, 2011 07:21

   Heisann,

   Nja…jeg har nok ikke skrevet noe spesfikt om hvordan det vil påvirke mitt arbeid som lege. Det er vanskelig å skulle systematisere det. Alt vi erfarer påvirker jo hva vi gjør og tenker. AT det har stor påvirkning på mine interesser og hvordan jeg ser ting, er likevel helt klart!

   Jeg er ikke sikker på hva du tenker på når du spør om jeg har skrevet om problematiske aspekter i fht å ha egne erfaringer…

 5. Johnny permalink
  september 1, 2011 20:02

  Hei Maria!

  Hvordan går det med deg nå?

  Takk for at du deler dine tanker og mye fin informasjon via bloggen. Følger du fortsatt diettplan fra Lillestrøm? La merke til at du fortalte litt om hva du spiser. Feks kylling, grønn salat med olje og urtekrydder til frokost; kyllingkjøttboller, grønn salat med olje og urtekrydder til lunsj og fisk med poteter, salat og broccoli og kanskje en deilig smoothie som dessert.

  Jeg synes dette høres ut som en grei diett og kan selv tenke meg å prøve noe lignende. Jeg er bundet til hjemmet så det blir ikke noen tur til ernæringsspesialist med det første.

  Hvordan synes du denne maten har virket inn på sykdommen? Har det bare påvirket energinivået eller har det påvirket symptomene også?

  • september 4, 2011 20:26

   Hei Johnny,

   Det går rimelig bra med meg, og uendelig mye bedre enn det som var før jeg begynte behandling. Å skulle holde en times foredrag etterfulgt av to timers kurs, som du ser jeg har gjort her, https://mariasmetode.wordpress.com/2011/08/07/hva-er-nyttig-med-en-tom-kopp/ , ville selvsagt være fullstendig utelukket for et år siden.

   Ting tar likevel tid.

   Min diett er satt sammen etter at det er tatt mange tester av meg og er skreddersydd meg og min kropp. Jeg hører likevel at mange får det bedre ved å kutte ut all gluten og alle melkeprodukter, samt sukker og søtningsstoffer. Om det har noen effekt, vil du merke det i løpet av en en viss periode. Om du ønsker å ta bort melk- og glutenprodukter, er det mange som har hatt nytte av å ta en titt:

   http://www.npif.no/

   Det finnes også et utall gode og kunnskapsrike bloggere der ute en kan google seg fram til.

   Jeg har eksperimentert en del med mat og for meg fungerer det slik at jeg har langt mindre magesmerter, leddsmerter, hjernetåke, kramper og selvsagt blir energinivået høyere, når jeg holder meg unna mat jeg ikke tåler.

   Ideen er at man skal gå en måned på en veldig streng diett, før man prøver systematisk ut en og en matvare og registrerer eventuelle symptomer slik at en ikke skal gå på diett over tid dersom det ikke er nødvendig.
   Som sagt; min spesifikke diett er tilpasset meg.

   • Johnny permalink
    september 14, 2011 09:37

    Hei igjen Maria og takk for svar!

    Så fint å høre at det går bedre med deg. Tenk så deilig det hadde vært å bli frisk igjen! Jeg har rett og slett glemt hvordan det var. Rart, hva? Tiden går og man tilpasser seg den nye situasjonen. Jeg må se på bilder for å huske hvordan det var å være frisk 🙂

    Jeg forstår at dietten din er spesifikt tilpasset deg, men det er fint du sier fra. Jeg levde selv på en tilsvarende diett for noen år siden. Så taklet ikke kroppen maten og jeg måtte finne andre matvarer. Nå skal jeg prøve å gå tilbake til salat, kylling, urtekrydder og grønnsakssuppe igjen. Jeg startet forresten i dag. Har samlet krefter lenge nå for å klare å starte. Deilig! Er spent på hvordan kroppen reagerer men det finner jeg nok ut av om et par dager. Jeg tar det gradvis og introduserer den nye dietten med ett måltid om dagen. Målet er å komme tilbake til en diett uten tilsetningsstoffer og så håper jeg at jeg også får redusert noen av de symptomene du beskriver ovenfor.

    Jeg har lest noe av det du har skrevet og du fortjener ros for ditt fine engasjement. Det er oppmuntrende å se at noen engasjerer seg for andre som er i en vanskelig situasjon.

    • september 14, 2011 11:35

     Takk for gode ord!

     For meg er det plent umulig å IKKE gjøre hva jeg kan for å hjelpe dem som har det verre en meg. Det var vel antagelig noe jeg fikk inn med morsmjælka, antar jeg 😉

     Lykke til med ditt prosjekt! Det kan være lurt å konferere med fagpersoner underveis.

 6. oktober 22, 2011 17:50

  Hei Maria.
  Strålende nyheter som har kommet nå om ME. Selv har jeg Fibromyalgi (siden 1999) og begynte i vår på Meloxicam Mylan. Etter tre dager var jeg så merkbart bedre at jeg øynet et håp om at jeg en gang kunne komme i jobb igjen. Jeg har prøvd å google men finner ikke svar noe sted på om min medisin og Rituximab har noen felles virkestoffer. Det eneste jeg har kommet frem til er at begge brukes mot Revmatoid artritt.
  Vet du om de har noen felles virkestoffer, isåfall er det jo et kjempehåp også for oss med FM.
  Håper du kan hjelpe med dette.

  Trude

 7. oktober 25, 2011 08:10

  Ble rammet av sterk tinnitus og Meniér i 1992, 42 år gammel. Holdt ut til 2010 da jeg måtte kaste inn håndkledet. Skrev boken Stillhet – hva er det? i 2007. Er opptatt av kronikerne, og fallet fra å være «nyttig» til plutselig å være blant de «unyttige.» Opplevelsen av å føle at all identitet er knyttet til det å være i arbeid var en helt ny og sjelsettende opplevelse.

  Etter uttallige henvendelser har jeg nylig levert manuskript til en ny bok med tittel: Det herre e det livet du har fått. Undertittel: Livet har en egenverdi i seg selv.

  Boken kommer ut i slutten av november. Det er de «som ikke er syke, ikke friske, men lever et sted midt mellom» som opptar meg. Det er de jeg henvender meg til. Nok om det.

  I samarbeid med andre organisasjoner, som har kronikere som medlemmer, skal vi arrangere en konferanse for kronikere vinter 2012. Leste din kronikk i Aftenposten «syk, sterk, stolt og sexy» og tenkte: «Hun passer perfekt som foredragsholder på den konferansen.» Kan vi kommunisere på et annet forum om du er interessert i å bidra i denne sammenheng?

  Kontakt meg på min innlagte e-postadresse

  Håper på respons!

 8. Jeanette permalink
  november 2, 2011 19:45

  Hei!
  Takk for at du tar deg tid til å få på plass masse interessant og nyttig stoff på bloggen din!Godt å lese fra andre som er i samme båt!
  Siden du er lege, og jeg ikke finner noe om dette på nettet, så har jeg et spørsmål, nå som det kan vise seg at ME er en autoimmun sykdom.
  Hva slags kosthold anbefales(hva burde man øke inntak av/kutte ned på/avholde seg fra) ved autoimmune sykdommer? Vet du noe om det…?
  Siden behandling lar vente på seg noen år til, er det bra å gripe tak i det man vet og det man kan gjøre noe med!

  Vennlig hilsen
  Jeanette,26

 9. november 8, 2011 19:57

  Hej Maria och tack för din Blogg. Jag har följt den en tid nu.
  Intessant med Rituximab – Lymfoma – ME. Det har varit några reporage i Sverige också, men inte av den dimensionen i Sverige.

  Själv fick jag ME efter Körtelfeber när jag var 20 år och har efter körtelfebern i perioder känt mig sjuk i hela mitt liv och försämringen har tilltagit över tid.

  börjar undra om risken för lymfoma ökar efter körtelfeber, vilket jag själv misstänker, därför undrar jag om det går att förmedla kontakt med personen som hade ME och samtidigt fick Lymfoma, då jag har fått misstanke på att drabbats själv av den kombinationen.
  Fick i sommar knölar på tre ställen på kroppen och jag har aldrig haft knölar förut.
  Skulle önska kontakt med den damen som fick vara med om behandlingen med Rituximab och som fick aven ME, sjukdomen att gå tillbaka.
  Skulle vilja fråga henne om hur hon upptäckte sin Lymfoma.

  Naturligtvis vill jag bara fråga om hon orkar berätta lite för mig.

  • november 8, 2011 21:25

   Hei Alfhild og velkommen i kommentarfeltet!

   Trist å høre at du også er syk.
   Jeg har dessverre ikke kontaktinfo til hun du viser til.

   Hva som er viktig er at du straks oppsøker din egen lege for å undersøke kulene du har oppdaget!

   En vanlig lege vil spørre deg ulike spørsmål og samtidig undersøke kulene dine.

  • Anonymica1 permalink
   november 8, 2011 22:58

   Alfhild: det er Øystein Fluge og Olav Mella ved Haukeland sykehus i Bergen som har gjort denne forskningen. Du kan jo prøve å sende ditt navn og mail/tlf til dem, og spørre om de har tidog mulighet til å sende dem videre til personene du spør etter.

 10. november 9, 2011 12:20

  Tack för era svar. Båda svaren skall jag genomföra!
  Stort tack!

 11. are mathisen permalink
  desember 28, 2011 12:37

  Hei Maria. jeg heter Are Mathisen. Jeg er en nær venn av Tommy Thompson, han tippset meg om å ta kontakt med deg. Jef regner med at du er kjent med situasjonen rundt sønnen til Tommy. Den har nylig godt fra ille til forferdelig. Kan gi deg detaljer senere. Som en god venn av Tommy har jeg tatt ansvar for å iverksette og stifte en forening som skal hjelpe familien og guttens behov. I første omgang skal vi bygge ferdig huset dems, etter de tilrettelegingene gutten nå har behov for. Tanken er å starte opp en bogg slik at alle kan følge med på hva som skjer. Må ærlig innrømme at jeg kan ingeting om blogging og håper på litt veiledning fra deg. mvh Are Mathisen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: