Skip to content

Arbeid og helse – film og folk

mai 20, 2011

Det skjer saker for tiden. Det er snart debututstillingen min, en nordisk konferanse skal planlegges, jeg har innledet et fruktbart samarbeid med en blogger og en pasientorganisasjon og det lages dokumentarfilm om oss. Kanskje går du som leser dette med en historie som hører hjemme i en slik film?

Da jeg mottok støtte fra Fritt Ord kikket jeg på de andre mottagerne og oppdaget Anna Tostrup Worsley. Det så ut til at vi hadde like tanker om mangt. Etter å ha lest hennes bok «Kronisk»  fant vi ut at vi skulle forene krefter i en eller annen sak en eller annen gang. Nå har Anna og jeg startet et samarbeide med Norsk Revmatikerforbund, som har en FB-side om du vil se. NRF er også en dyktig pasientorganisasjon som får gjort mye. Jeg er opptatt av at aktører med sammenfallende interesser samarbeider.

Nordisk konferanse til høsten
Anna og jeg skal være medarrangører, konferansierer og foredragsholdere på en nordisk konferanse i regi av Norsk Revmatikerforbund. Datoen er satt til 31 oktober. Invitasjoner og mer informasjon kommer senere. Temaene er mange. Det blir snakket om blant annet arbeid og helse, samfunnsøkonomisk gevinst av å forebygge tap av helse, og helhetlige behandlings – og rehabiliteringssystemer.
Jeg tror det skal bli mulig å følge den nordiske konferasen på nett, enten som live-streamet eller via hashtag på twitter. Vi gleder oss!

Foto av blå filmrull med filmstripe

Foto av blå filmrull med filmstripe

Dokumentarfilm lages!
Gullveig AS
lager en dokumentarfilm som skal handle om kronikere og arbeid. Forberedelsene som Revmatikerforbundet, Anna og jeg arbeider oss gjennom fram mot konferansen blir en hovedhistorie i filmen. I tillegg er teamet på jakt etter andre historier som setter nytt lys på velferdssystemet vårt.


Kanskje er det din historie dokumentaristene søker?
Bjørn Enes hos Gullveig har tidligere laget filmer for Revmakanalen, Revmatikerforbundets egen filmkanal.
Bjørn ønsker å komme i kontakt med andre som har historier om arbeid og helse og som har tenkt å komme på åpningen av min utstilling til uken, torsdag 26 mai. Du kan lese om «Utstillingen X» her. Om du har Facebook-konto, kan du lese litt annet her. Legg igjen en mailadresse der man kan legge igjen mailadressen (ikke i selve kommentarfeltet) Jeg vil videreformidle mailadressen din.
Du kan også sende en mail til Bjørn Enes direkte på: enes (at)gullveig (punkt)no

Så – kan du tenke deg på dele tanker og ideér foran et kamera, skriv en kommentar 🙂


( Om jeg er skikkelig breibeint, så kan det være at jeg tør twittre fra åpningen med hashtagen #UtstillingX Dere må gjerne joine meg! )Reklamer
8 kommentarer leave one →
 1. Jojja permalink
  mai 20, 2011 10:35

  Dette er så bra Maria.. Masse lykke til med alle prosjektene dine.. Guri som jeg skulle ønske at jeg kunne ha vært på utstillingen din, men trøster meg med at det nok ikke blir siste gang du har en 🙂

  • mai 20, 2011 12:55

   Jeg håper jo det blir flere, Jojja 🙂

   Også håper jeg at noen melder sin interesse på den ene eller den andre måten til å være med på filmen

 2. mai 20, 2011 13:48

  Så spennende tider for deg, Maria! 🙂 Jeg håper du får noen med på film-prosjektet. Gleder meg til å høre mer om fremdriften. 🙂 Masse lykke til!

 3. mai 21, 2011 00:01

  Jøss Maria, det her blir jo kjæmpespennende 😀

  Innlegg «X» er laget, men det er jo mer å skryte av her ❤

  Lykke til iallefall – ja den utstillingen høres spennende ut – skulle ha klart å reise, vel det er jo håp – liker uttrykket ditt 😀

 4. Jojja permalink
  mai 22, 2011 06:59

  Maria tror ikke du skal være redd for det, tror det er mange som kommer til å melde sin interesse.. Hadde jeg hatt muligheten til å komme til Oslo på utstillingen din hadde jeg også meldt min interesse for dokumentaren.. 🙂

 5. mai 23, 2011 17:04

  Hei Maria!

  Super-dupert prosjekt – og utstillingen blir nok et «X» (les: kryss) i taket for deg 🙂

  ØNSKER å komme torsdag, og skal gjøre mitt beste. Vurderer det også slik at jeg nok muligens har innspill, inntrykk, utspill og uttrykk (!) som kan vise seg anvendelige for Bjørn Enes & co. i forbindelse med filmen. Det vil da selvsagt også si i favør av deg og din flotte prosjektpartner!

  Går i tenkeboksen (har vært der noe dager allerede!), og så høres vi. Lykke til med alle sluttforberedelsene til utstillingen. EMINENT at du deler dine artistiske talenter i forlengelsen av annet Sosialt Entreprenørskap du både brenner for – og har store nedslagsfelt for 🙂

  Glad på dine vegne, og på vegne av alle dem som får gode hverdagsløft fra deg, Maria!

  Warmest,

  Kristen

  http://Mestringsforum.no

 6. Solveig I.N.K permalink
  mai 24, 2011 17:22

  Vet ikke om jeg rekker utstillingen din før på mandag, Maria. Skulle gjerne bidratt for å sette søkelys på de langtidssykemeldtes vanskelige situasjon. Får heller stille på reservebenken i denne omgang.Får heller ikke med meg det interessante seminaret på lørdag om sos. entreprenørskap, dessverre. Tvi-tvi med utstillingen og takk for ditt brennende engasjement!

Trackbacks

 1. Gå ikke glipp av Maria’s Maleri og Kunstutstilling – dørene åpner torsdag 26 mai kl 18 « ToTo NeuroImmunologisk Kurativ Behandling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: