Gå til innhold

Rett behandling til rett pasient!

oktober 15, 2009

Hjelp oss å fremme ME-saken!

Det ligger mennesker rundt omkring i Norge som er overfølsomme for selv den minste påvirkning av lyd eller lys, med store smerter og utrolige plager. Kroppene deres har totalt kollapset, men helsevesenet har stort sett ingenting å tilby til disse pasientene som ofte lider i årevis uten å få stilt en riktig diagnose og uten å få noen adekvat behandling. Pasientene er i stor grad overlatt til seg selv.

Det bevilges skammelig lite midler på forskning om denne sykdommen i Norge – en sykdom som er langt mer utbredt i Europa enn for eksempel MS og AIDS.

Den 9. oktober i år ble banebrytende forskning offentliggjort i vitenskapsmagasinet Science. Denne forskningen kan bety at vi nå er mye nærmere en løsning på ME-gåten enn noen gang før, og dermed også nærmere å kunne finne en behandling til ME-pasienter. Du kan lese mer om hva denne forskningen innebærer her. Når man ser hva man kan oppnå med forskning så er det ikke tvil om at dette er veien å gå. Vi trenger mer forskning NÅ!

Tidligere i år ble det laget et opprop som krever bl.a. mer biomedisinsk forskning på ME og behandling. Om du ikke allerede har underskrevet vil vi gjerne be deg om å signere oppropet – og få gjerne med deg pårørende, venner og bekjente også.

Oppropet ble levert til Helseminister Bjarne Håkon Hansen den 3. juli i år og det er nå et oppfølgingsmøte med Helsedirektoratet under planlegging. Vi håper å kunne klare å legge et stort trykk på dem når det gjelder disse sakene og vi trenger din støtte i arbeidet! Det er nemlig én ting vi må være mange om å få til og det er å samle så mange underskrifter vi kan for å vise politikerne at dette oppropet er det kraft bak. Kan du hjelpe oss å oppnå dette?

Ønsker du å signere med fullt navn signerer du på denne linken. (OBS! Sjekk at navnet ditt kommer opp rett etter du har sendt så vi ikke mister din signatur pga kodefeil.)

Ønsker du å være anonym benytter du denne linken.

Du kan også sende din signatur på SMS. Send meldingen ‘opprop meopprop ditt navn’ til 2400. Det koster 1,50 per melding.

Ønsker du å gjøre mer?

På et eget underforum på Me-forum vil du bl.a. finne ferdige tekster du kan videresende i mail eller poste på Twitter, i bloggen din, på Facebook o.l. Informasjon om det foreliggende møtet med Helsedirektoratet vil bli lagt ut både på Me-forum og på Facebook-gruppen før neste møte finner sted.

Det er fritt for alle å melde seg inn i Facebook-gruppen.

På forhånd tusen takk for din støtte – hver underskrift teller!

27 kommentarer leave one →
 1. oktober 16, 2009 13:15

  Sender deg en liten hilsen og håper dette fører til en konkret handling raskt!

 2. oktober 16, 2009 13:22

  Hei og velkommen til bloggs!

  Fint at du skrev under oppropet!

 3. Sunny permalink
  oktober 16, 2009 16:58

  Hei hei 🙂

  Har skrevet under og håper mange andre gjør det også!
  Har du forresten lest denne bloggen her? Her står det mye oppdatert informasjon om ME, og andre ting. «Petter» er veldig aktiv og forer oss med det aller nyeste 😉

  http://petterblogg.wordpress.com/xmrv/

  Klem fra Sunny 🙂

  • oktober 16, 2009 17:04

   Ja, jeg kjenner til bloggen og nicket.

   Det er mange «ME-blogger» i denne bloggverdenen, ser det ut til 🙂

 4. Sunny permalink
  oktober 16, 2009 17:29

  Ja jeg oppdaget et par når jeg nå begynte å leite for litt siden.. 🙂 det er bra da, synes jeg, så lenge man ikke kjører seg fast i en negativ spiral. Det er viktig å huske at livet er tross alt bra 🙂

 5. oktober 17, 2009 11:23

  Jeg blir så glad hver gang jeg ser dette innlegget på enda flere blogger, antallet underskrifter bare vokser og vokser og det betyr at flere og flere blir oppmerksomme på denne viktige saken.

  Hurra!!

 6. oktober 20, 2009 12:36

  Så fint at du også har lagt ut! 🙂

 7. Monika permalink
  oktober 20, 2009 17:14

  Hei

  Vet ikke hvor dette kan passe, men kanskje verdt et forsøk mens vi venter på «Rett behandling til rett pasient»
  I tillegg til nedenfor nevnte har jeg stor tro på MMS som jeg har skrevet om her tidligere. Flere på ME-forumet bruker nå MMS. Også meg selv for div. plager.

  Skrev dette på ME-forumet om Ionisert kollodialt sølv:
  “Det er skremselspropaganda fra bl.a. legemiddelindustrien som har ført til at ionisert kollodialt sølv ikke er benyttet slik en helt tydeligvis kan; uten noen fare og med stor effekt.

  Det hevdes at man kan få Argyria, d.v.s. at huden blir blå. Dette er ikke sant ved bruk av sølvioner. Sølv er et mineral som kroppens immunsystem m.v. trenger i små mengder, på linje med magnesium, kalium osv.
  Dagens næringsmidler inneholder null eller lite av sølv i forhold til tidligere p.g.a. kunstgjødsel og utpining av jorden.

  Det er viktig å kjøpe et produkt som er tillaget på korrekt måte. Står mer om dette på linken. Et utmerket produkt kan kjøpes via nettbutikken som koster kr. 363,- pr ltr.

  phforlivet skrev:
  Ionisert kolloidalt sølv dreper HIV

  I 2005 utførte University of Texas og Mexico University en samarbeidsstudie vedr. fordelene ved å benytte nanopartikler av sølv (ionisert sølv) innen medisin.
  Via tre ulike metoder ble ionisert kolloidalt sølv benyttet i forsøk med HIV-1. Sølvpartiklene drepte i alle tre forsøkene 100 % av virusene i løpet av tre timer ved 37 °C.
  Forskerne har allerede startet vellykkede forsøk med ionisert kolloidalt sølv som ”kur” mot bakterien kjent som Super Bug (Methicillinresistent Staphylococcus aureus).

  Sølv har ikke antibiotikumets bivirkninger
  Sikkerheten ved bruk av ionisert kolloidalt sølv er svært overlegen. Antibiotika kan forårsake allergiske reaksjoner hos pasienten, noe som i enkelte tilfeller kan gi et anafylaktisk sjokk.
  Antibiotika slår som kjent ut alle bakterier i kroppen, og påvirker spesielt de gode bakteriestammene i tarmen. Dette er årsaken til at så mange opplever å få diaré når de gjennomgår en antibiotikakur.

  Ionisert kolloidalt sølv som først holdes i munnhulen og deretter svelges, opptas hovedsakelig i munnhulen, og deretter til en viss grad i magen og den øvre delen av tynntarmen.
  Dermed har dette ingen nevneverdig påvirkning på de gode tarmbakteriene. Antibiotika er også kjent for å skape andre problem, spesielt ved langvarige kurer.
  Det finnes mange eksempler på mennesker som etter en antibiotikakur, er blitt rammet av matintoleranse, for eksempel laktose-intoleranse.

  Effektivt mot borrelia
  I 1992 konstaterte Dr. Faber i Texas at han var smittet av borrelia. Til tross for gjentatte antibiotikakurer, ble han aldri helt kvitt sykdommen. Borrelia-bakterien muterte og kom alltid tilbake.
  Først etter at han hadde medisinert seg selv med kolloidalt sølv i mer enn seks måneder, ble han kvitt den lumske borreliabakterien – Spirocheter.

  Dr. Faber har skrevet en bok – ”The micro silver bullet”, som handler om hans kamp mot egen sykdom, samt hans senere erfaringer med ionisert kolloidalt sølv til behandling av pasienter.
  Dr. Faber har bl.a. behandlet AIDS pasienter med svært godt resultat. ”

  Det står utrolig mye interessant på denne linken.
  Kan det tenkes at Ionisert kolodialt sølv også dreper XMRV? Ikke usannsynlig når det dreper et annet retrovirus som HIV.

  IKS skal også ha evnen til å vende div. celler til å bli stamceller. Står mer om dette på linken.
  Utrolig effekt på den menneskelige organisme når det gjelder å drepe patogener m.v. også via kroppens eget immunsystem.

  http://www.phforlivet.no/ps/page.aspx?id=161

 8. Monika permalink
  oktober 20, 2009 17:24

  Hei

  En link til om Ionisert kollodialt sølv.
  http://icosil.no/index.html

 9. Dr. Bodkos permalink
  oktober 20, 2009 19:14

  Hei
  Kollodialt sølv er en velkjent lurendreiermetode, ofte brukt av uprofesjonelle alternative behandlere og kvakksalvere.

  Å innta dette gir større risiko for å bli alvorlig syk, enn å kurere noe som helst, og må absolutt ikke prøves!

  Les nærmere her for farene ved å innta kollodialt sølv:

  http://orionsyndicate910.wordpress.com/2009/01/11/health-food-scam-colloidal-silver/

  Sølv er absolutt ikke et nødvendig mineral.

  Se også offisielle publikasjoner rundt dette fra PubMed, US offisielle arkiv for vitenskapelige publikasjoner.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19729504?ordinalpos=4&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18025945?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

  Å innta kollodialt sølv er frarådet på det sterkeste.

  Alternativ medisin som er bevist å fungere er forresten ikke alternativ medisin, men … medisin. Og benyttes av legestammen.

  -Dr. Bodkos

 10. Monika permalink
  oktober 20, 2009 21:33

  Dr. Bodkos

  Ja, det du viser til er argumenter imot. Bl.a. at en kan få Argyria. Men, det hevdes at det ikke er mulig å få med de doser som her inntaes og at det er ionisert kollodialt sølv.

  Er det løgn det som står på linken.
  Ekisterer ikke dr. John Barltrop ved univ. i Toronto?
  Eller er heller ikke dosering her et poeng? Eller at det er sølvioner det er snakk om?
  Det som står at EPA har uttalt; er det også usant?
  Eller dr. Samuel Ertris utsagn?

  «Helt ufarlig
  Kolloidalt sølv er helt ufarlig å bruke. Dr. John Barltrop ved universitetet i Toronto, Canada, har utført ”toxictester” med kolloidalt sølv. Han konstaterte ved forsøk på rotter, at selv ved meget store mengder, så var kolloidalt sølv fullstendig ufarlig og ”nontoxic” for kroppen. Selv ved doser som
  tilsvarer 300 000 ppm, det vil i praksis si 30 000 ganger sterkere enn kolloidalt sølv med styrke 10 ppm som er vanlig i dag, så gav det absolutt ingen giftige utslag hos forsøksdyrene.

  Ifølge giftkontrollsentralen hos det amerikanske EPA (Environmental Protection Agency) så anser man kolloidalt sølv som fullstendig ufarlig. De lave sølvnivåene anses å være på rent homøopatisk nivå. De er så lave at mange leger ler av sølvinnholdet og stiller spørsmål ved hvordan så ytterst små konsentrasjoner kan ha noen som helst effekt – bortsett fra rent placebomessig! Dette samtidig som deres legemiddelsforetakssponsede kollegaer ”skriker og bærer” seg over hvor fryktelig farlig og giftig kolloidalt sølv er. En tragisk, men noe komisk situasjon kan man si.

  Dr. Samuel Etris, konsulent for det amerikanske sølvinstituttet, sier at det aldri noensinne har vært rapportert om noen giftig eller allergisk reaksjon etter bruk av kolloidalt sølv. Den amerikanske regjeringens sykdomskontroll bekreftet dette i 1995. I 1966 rapporterte Dr. I. H. Lipton i tidsskriftet ”Health Physics”, at det ideelle daglige inntaket av sølv burde ligge på omtrent 100 mikrogram. Sølv er et viktig sporemne som benyttes av kroppen akkurat som selen og zink. 100 mikrogram tilsvarer omtrent to skjeer kolloidalt sølv daglig. »

  Er virkelig disse alternative tilbyderne så skruppelløse?

 11. oktober 20, 2009 21:46

  Er det mulig..?

  Merkelig da, at disse sølv-selgerne ikke har fått nobels pris i medisin, dersom de kurerer alle mulige sykdommer… blant annet Aids. Jadda. Enda noen som skal flå sjuke folk for penger. Jeg er så lei…

  • Bambi permalink
   oktober 20, 2009 21:52

   Me, too…

   • Monika permalink
    oktober 20, 2009 22:04

    Lothiane og Bambi

    Beklager hvis jeg har opprørt dere.
    Skal ikke legge noe slikt inn her mer.

    Sorry.

   • Bambi permalink
    oktober 21, 2009 14:53

    Jeg er ikke opp-rørt i den forstand. Mere opp-gitt…

    Noe av det mest slitsomme med å være syk ( nest etter å bli mistrodd pga de profesjonsstridene som pågår bl legene) er det faktum at man blir foret med vel-menende råd /produkter som lover bot og bedring. Etter å ha prøvd mange ulike tilnærminger, så er jeg mer avventende og kritisk…

    Jeg er åpen men skeptisk på samme tid. Tidligere var jeg som en jojo. Ble gald hver gang noe virket for andre. Enten det var et produkt, behandlingsform, etc…

    Hva gjelder kollodialt sølv – så stiller jeg meg nokså undrende til markedsføringstrategiene som konspirasjonsteoriene, etc…

    Ære være deg, Maria, for at du tar imot alle innspill, tanker og erfaringer – det er stort av deg. Det er vel en del av metoden din, tenker jeg…

    • oktober 22, 2009 16:49

     Jeg kan godt forstå oppgittheten og at du blir sliten av å skulle møte gode råd, men å kneble rådene gjør at verden står stille, på en måte.
     Det tar energi å skulle vurderer rådene, men kan kan også velge å la være å vurdere.

     Å legge frem forslag, som på et koldtbord, er helt greit; så lenge den som byr aksepterer at noen er mette. 😉

     Takk for bidrag på alle bloggene, Bambi!

    • Bambi permalink
     oktober 22, 2009 18:25

     eller de er sultne, men på næring …

 12. Monika permalink
  oktober 20, 2009 21:57

  Dr. Bodkos

  Finnes dr. Robert O. Becker (Nevnt under) tro og er alt som står her løgn?
  Virker jo mildt sagt oppsiktvekkende at celler som utsettes for sølvioner kan dedifferensierer og blir til stamceller.

  Dr. Bretano hevder under her at det er sølvnitrat og sølvsulfat som gjør huden blå.

  Jeg undres og forundres.

  Her er litt til fra linken:
  «Kan benyttes til å lage stamceller
  Robert O. Becker gjorde også den fantastiske oppdagelsen at celler som utsettes for sølvioner dedifferensierer og blir til stamceller. Disse cellene kan deretter differensiere og bli til den celletype, for eksempel hud eller beincelle, som det område cellen befinner seg i krever.
  Dette er forklaringen til at skader (brann, kutt etc.) leger så mye mer effektivt og så mye raskere når det er i kontakt med kolloidalt sølv. Det kolloidale sølvet holder samtidig området sterilt og bakteriefritt, slik at det ikke rammes av infeksjoner under helbredelsesprosessen.

  Dr. Bretano konstaterte at kolloidalt sølv var det beste brannskade-antiseptiske middel han noensinne hadde vært i kontakt med. Uansett hvor ofte eller hvor mye kolloidalt sølv som ble benyttet, farget det ikke huden på samme måte som andre sølvforbindelser (sølvnitrat, sølvsulfat etc.) gjorde.
  Han fikk også bekreftet at bakteriene ikke utviklet resistens mot kolloidalt sølv. Han publiserte sine oppdagelser i tidsskriftet ”Surgical Forum”.
  ——————————————————————

  Finnes tidsskriftet «Surgical Forum? Kan publikasjonen til dr. Bretano finnes der tro?
  Ville det ikke vært fantastisk om det finnes et middel mot resistente bakterier? Dette er jo et kjempeproblem i dag.

  Hva med virus? Her finnes det kun få antivirale medisiner med enormt store bivirkninger; hittil.

  Jeg har ikke noe imot legemiddelindustrien, men at det finnes «ugler i mosen» innen denne industrien er jeg ikke så naiv at jeg ikke tror på.

  Må vel finnes kjemikere og biologer som kan uttale seg her på fritt grunnlag her. Håper det.

 13. Monika permalink
  oktober 20, 2009 22:01

  Hei

  Jeg ser at det kommer mange skeptikere på banen her nå.
  Ikke så rart, med det som loves her.

  Men, hva som er sannhet og hva som er usannheter, lurer nå jeg videre på.

 14. oktober 20, 2009 22:09

  Hei Monika.

  Prøvde å få kontakt med deg på Petter sin blogg.
  Jeg vil gjerne spørre deg litt om akkurat dette,
  Stemmer det at de selger det på lørdager ved Binders?
  Kan du ikke være så snill å sende meg en mail?
  alvaisvingen@live.no

 15. oktober 20, 2009 22:33

  Det som virker for godt til å være sant er som oftest det.

 16. oktober 20, 2009 22:41

  Monika; her kan du legge inn det du ønsker…(sett bort fra sjikane og nedover den gata der)

  Her er det lov å lure og undres og be om svar eller stille spørsmål, så bare kom igjen!

  Om det er vanskelig å svare, om ingen vil svare, får det stå sin prøve.

  😉

 17. Clèo permalink
  november 13, 2009 00:53

  Hei.
  Jeg har lest svært mange overbevisende artikler om bruken av kollodialt sølv i medisin – kan godt legge ut noen linker, men det er greit å bruke «google+kollodialt sølv+historie» foreksempel. Det er faktisk ganske så mange overbevisende argumenter ute å går, men det er ikke egentlig et «vidundermiddel» – men mer et forebyggende preparat som hjelper cellene med å «knuse» fremmed rusk og rask i kroppen.

  http://ildsjelen.ning.com/forum/topics/visste-du-at-ionisert

  Den ferdigblandede væsken /vannet med Kollodialt sølv er helt sikkert verdt et forsøk om fluen setter seg hardt nok, – og forøvrig ser det ut til at i rette doseringer er fullstendig ufarlig. Det burde enkelt kunne vurderes utifra rent vitenskapelige studier på gitte grunnlag idag. Utfordre instituttene våre, universitetene vil vel bli med på et slikt forslag?:)

  Som sagt – det er faktisk svært interessant, og jeg skulle gjerne utfordret bloggeren her (første gang jeg er her, forøvrig , litt tilfeldig på google:) til å debattere fordeler og bakdeler og bruk som «bounce» i disse influensatider og effekten av og konsekvenser på bruk av kollodialt sølv som fritt helsemiddel og ikke patentert, eiet og dyrt distribuert legemiddel.

  Sølv er i naturen og en handelsvare som skal være tilgjengelig, ikke patentert og eiet av ett giga- konsern der 7 stykker tjener like mye som hele Afrika på å nekte mennesker helbred på et likverdig grunnlag. Sølvtøyet kan vi dele – det er nok ikke så trendy lenger så det er billig:)

  «Har du bare èn sølvåre er du faktisk svært rik, min venn..»

  Det finnes en hel del slike helt utrolige «vidundermiddel» tilgjengelig, men de er ofte Tabu av forskjellige diffuse årsaker.

  Urinterapi foreksempel (!),- som er en eldgammel vitenskap og medisin som fortsatt brukes idag med bemerkelsesverdige resultater. En beviselig interessant ting å gjøre!- google «urinterapi».. Let litt så finner dere spennende greier.. Et Indisk soft-drink selskap lager faktisk leskedrikk av ku-urin!!! Der er jo kua hellig, og landet der urinterapi er vanlig i arjuvedisk medisin..

  Jeg synes det er vakkert…Èn ting er å være så komfortabel med sin egen kropp og kroppsvæsker… så har du sølvbestikket som nå viser seg å fungere som et antibakterielt tilskudd du inntar i fordøyelsen og «booster» immunforsvaret ditt max! –

  Å være «Født med sølvskje i munnen» er adskillig viktigere enn du trodde 🙂

  http://www.frie-ytringer.com/2009/05/21/ny-trend-i-jemen-a-drikke-kamelurin/

  Det finnes smutthull som er svært tilgjengelige for oss mennesker når vi må reparere kroppen, men det er nok litt vanskelig å oppdage fordi de ikke er ønsket synlige… 🙂 .

  Blir spennende å se hvordan dette bærer!

  Forøvrig har jeg tilgang til produsenter av produkter med kollodialt sølv og videreformidler gjerne om ønsket.

  Mvh
  Clèo

Trackbacks

 1. Tom i pappen, slække fingre « Marias Metode
 2. Helse-Norges besøkstid er 24/7 « Marias Metode
 3. XMRV-nytt: Virus i vev uten påvisning i plasma « Marias Metode
 4. Meldingsbok uten underskrift « Marias Metode

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: